Wednesday 1 June 2011

o teen němcích (haha)
pro @zbrii


  Asi vás moc nepřekvapím, teen lidi jsou všude stejní. I v naší škole se potenciálně dělí na ty divný nerdy, sportovní oblíbence, povýšeně se cítící oblíbence, normální lidi, lidi bez názoru (ale ne, ty u nás snad ani nejsou) a dalších pár typů různých individuí.

  Naše škola je docela velká. Od páté do dvanácté třídy, takže hodně lidí. Hodně různých lidí. Upřímně, i po třech letech doteď potkám ve škole lidi, které jsem v životě neviděla. Ale když vyškrtnu ty nejmenší (mimochodem, myslí si o mně, že jsem Selena Gomez a pořád mi mávají), docela dost se ten okruh zúží.
  Pořád je tu samozřejmě i pár idiotů, kteří nesnáší Čechy, jak už to tak bývá, ale těch je málo a jsou jednoduše v ignoraci.
  Němci sami o sobě jsou fajn. Většinou mají dobrý nápady, které se díky naší české spontánnosti uskutečňují. Rozdíl mezi námi je takový, že když Čechovi ujede vlak, prostě pojede stopem nebo vymyslí jinou alternativu. Kdežto Němec má vypsané další tři následující nejkratší spojení do místa určení.
Sami o nás říkají, že jsme  prostě 'gechillter' než oni.
 
  Co se oblečení týče, většina z nich nosí buď Vansky nebo Conversky. Hezký trika, košile, často skinny jeans a barevný mikiny. Značky a tak, víme známe.
Pak je tu ten zbytek, kteří jsou buď stylizováni do role Justin Bieber no.2 (+ upgrade, náušnice) a nebo je jim to úplně jedno.

   Sice to trvá docela dlouho, než vás začnou uznávat a respektovat (jo, mám takový pocit, že se nám to podařilo potom, co jsme začly do školy nosit melodicu a uke a hrát o přestávkách na hofu), ale když se s nima člověk seznámí, zjistí, že je s nima sranda. Zjistíte pak, že to jsou stejní úchylové a srandisti, jako my. Až na to, že nejsou tak otevření a spontánní.

  Máme třeba na intru jednoho Němce, který je uplně super. Hraje na elektriku a je s ním fakt sranda. Vlastně tam jsou dva takoví. Nejlepší je, když s nimi člověk mluví - oni na vás česky a vy na ně německy. Jezdí na skatu nebo na bmxku, poslochají dobrou hudbu (v rámci mezí) a jsou pro každou špatnost. A to je dobře.
A nebo je ve škole další, který vypadá úplně jako Márdy z Vypsaný Fixy. Nevím ani, jak se jmenuje a tak mu říkám Márdy.
 
  Další dobrou věcí je to, že je v Německu dovoleno pít alkohol už od šestnácti. A to vždycky prolomí potenciální hranice studu nebo tak.
  A když už jsem u těch špatností, teď mě ještě tak napadá, že hodně Němců kouří. Ale to jen tak mimochodem, nechci teď zkazit celý ten dojem :D

No comments: